Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χυμό μάνγκο
  • 4 κ.γ. στέβια ή 2Κ μέλι
  • 2 κιλά περίπου μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 2/3 του φλιτζανιού μασκαρπόνε
  • 1/3 του φλιτζανιού ξινόγαλα ή αριάνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  •   1

Βάλε το χυμό μάνγκο με τη στέβια σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει

  •   2

Βάλε το μάνγκο στο μπλέντερ και λιώσε να γίνει πουρές. Πέρασε τον πολτό από σήτα ώστε να γίνει πιο απαλός. Ανάμειξε με το τυρί, το ξινόγαλα και χτύπησε πάλι στο μπλέντερ να γίνουν ένα.

  •   3

Τέλος πρόσθεσε στο μείγμα το χυμό με λίγο αλάτι. Σκέπασε και βάλε στην καταψυξη να παγώσει καλά.

  •   4

Ιδανικά καλό είναι να βάλεις το μείγμα αφού κρυώσει καλά σε παγωτομηχανή. Ετοίμασέ το σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής. Αν δεν έχεις μηχανή, άπλωσε το παγωτό σε μια πολύ λεπτή στρώση σε ένα μεταλλικό δίσκο και σκέπασε με μεμβράνη. Αφού παγώσει, σπάσε το παγωτό σε κομμάτια και χτύπησε στο μπλέντερ να αφρατέψει. Βάλε και πάλι στην κατάψυξη σε σκεπασμένο σκεύος και φρόντισε να το βγάλεις από την κατάψυξη 15' λεπτά πριν σερβίρεις.