Potamitis Logo
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χυμό μάνγκο
  • 4 κ.γ. στέβια ή 2Κ μέλι
  • 2 κιλά περίπου μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 2/3 του φλιτζανιού μασκαρπόνε
  • 1/3 του φλιτζανιού ξινόγαλα ή αριάνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  •   1

Βάλε το χυμό μάνγκο με τη στέβια σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει

  •   2

Βάλε το μάνγκο στο μπλέντερ και λιώσε να γίνει πουρές. Πέρασε τον πολτό από σήτα ώστε να γίνει πιο απαλός. Ανάμειξε με το τυρί, το ξινόγαλα και χτύπησε πάλι στο μπλέντερ να γίνουν ένα.

  •   3

Τέλος πρόσθεσε στο μείγμα το χυμό με λίγο αλάτι. Σκέπασε και βάλε στην καταψυξη να παγώσει καλά.

  •   4

Ιδανικά καλό είναι να βάλεις το μείγμα αφού κρυώσει καλά σε παγωτομηχανή. Ετοίμασέ το σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής. Αν δεν έχεις μηχανή, άπλωσε το παγωτό σε μια πολύ λεπτή στρώση σε ένα μεταλλικό δίσκο και σκέπασε με μεμβράνη. Αφού παγώσει, σπάσε το παγωτό σε κομμάτια και χτύπησε στο μπλέντερ να αφρατέψει. Βάλε και πάλι στην κατάψυξη σε σκεπασμένο σκεύος και φρόντισε να το βγάλεις από την κατάψυξη 15' λεπτά πριν σερβίρεις.