Potamitis Logo
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:

Για τη βάση :

2 φλ αμύγδαλα

2 φλ φοινίκια ή δαμάσκηνες

1  ½ Κ cocoa powder

Για το γέμισμα:

3 φλ κάσιους μουλιασμένα σε νερό για περίπου 2 ώρες

1 ½ φλ. cranberries ή σταφίδες

1 Κ λάδι καρύδας

¾ φλ σιρόπι αγκάβης

½ φλ χυμός λεμονιού

½ φλ νερό

1Κ ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζετε τα αμύγδαλα , τα φοινίκια (χωρίς φλούδα και κόκκινα ή τις δαμάσκηνες και τέλος το κακάο στο μπλέντερ.

Φτιάχνετε μια μπαλίτσα από το μείγμα την οποία στρώνετε σαν βάση στο pyrex σας.

Έπειτα, βάζετε τα μουλιασμένα κάσιους, τις σταφίδες ή τα cranberries, το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγκάβης, το χυμό λεμονιού, το νερό και το ξύσμα λεμονιού στο μπλέντερ και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση .

Βάζουμε στον καταψύκτη για περίπου 10-12 ώρες και σερβίρουμε αφού βγάλουμε από την κατάψυξη για 20 λεπτά.