Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:

Για τη βάση :

2 φλ αμύγδαλα

2 φλ φοινίκια ή δαμάσκηνες

1  ½ Κ cocoa powder

Για το γέμισμα:

3 φλ κάσιους μουλιασμένα σε νερό για περίπου 2 ώρες

1 ½ φλ. cranberries ή σταφίδες

1 Κ λάδι καρύδας

¾ φλ σιρόπι αγκάβης

½ φλ χυμός λεμονιού

½ φλ νερό

1Κ ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζετε τα αμύγδαλα , τα φοινίκια (χωρίς φλούδα και κόκκινα ή τις δαμάσκηνες και τέλος το κακάο στο μπλέντερ.

Φτιάχνετε μια μπαλίτσα από το μείγμα την οποία στρώνετε σαν βάση στο pyrex σας.

Έπειτα, βάζετε τα μουλιασμένα κάσιους, τις σταφίδες ή τα cranberries, το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγκάβης, το χυμό λεμονιού, το νερό και το ξύσμα λεμονιού στο μπλέντερ και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση .

Βάζουμε στον καταψύκτη για περίπου 10-12 ώρες και σερβίρουμε αφού βγάλουμε από την κατάψυξη για 20 λεπτά.