Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

• 2 κονσέρβες ντομάτας ή 600ml φρέσκιες πολτοποιημένες ντομάτες
• ½ κρεμύδι ψιλοκομμένο
• 80 ml μηλόξυδο
• 2κ στέβια ή 1κ ζάχαρη καστανή
• 1κ πιπέρι
• 1κ κανέλα
• 1κ σκόρδο (σκόνη)
• 1κ πιπέρι καγιέν
• 1κ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι, τα βράζετε και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα μπαχαρικά. Ελαττώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ανακατέψτε στο μπλέντερ το μίγμα. Αν η σάλτσα δεν έχει πήξει σιγοβράστε την για ακόμα λίγο. Τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα καθαρό γυάλινο βαζάκι και βάλτε τη στο ψυγείο. Διατηρείται για ένα μήνα.