Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά ( για 2 άτομα)
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
1 Κ ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Φρέσκο θυμάρι
1 φλ ρύζι για ριζότο
1 φλ κόκκινο κρασί
4-5 μικρά πατζάρια
½ φλ βαλσάμικο
½ φλ παρμεζάνα
1 Κ κρεμότυρο ( ρικότα)

Εκτέλεση
Πλένετε τα παντζάρια και τα ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά τουλάχιστον σε ½ φλ βαλσάμικο ξύδι. Όταν ψηθούν αφαιρείται εύκολα τη φλούδα.
Σε 1 Κ ελαιόλαδο μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε μέσα και φρέσκο θυμάρι. Έπειτα ρίχνετε μέσα το ρύζι και ανακατεύεται. Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και ανακατεύεται. Κάθε φορά που φαίνεται να τελειώνει το υγρό ρίχνετε έτοιμο ζωμό λαχανικών και ανακατεύεται μέχρι να ψηθεί. Κάνετε το ίδιο για περίπου 20 λεπτά.
Κόβετε σε μικρά κομμάτια 2 παντζάρια και τα ρίχνετε στο ριζότο μαζί με 1 Κ ρικότα και 2 Κ παρμεζάνα.
Γαρνίρετε με τα παντζάρια που δεν κόψατε και σερβίρετε.

390 Θερμίδες ανα μερίδα