Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά

3 φλ. τσαγιού λευκό ψάρι (μαγειρεμένο χωρίς κόκαλα)
1 φλ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. τσαγιού βρώμη αλεσμένη
2 αυγά χτυπημένα
1- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Ψιλοκόβεις το (μαγειρεμένο) ψαράκι (της αρεσκείας της) και το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια τον μαϊντανό,το σκορδάκι,την φρυγανιά,τα αυγά χτυπημένα και στο τέλος το αλεύρι (τόσο όσο να γίνει ένα ελαφρώς πηχτό μείγμα). Το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.. Πλάθεις το μείγμα σε στρογγυλά ή στενόμακρα σχήματα και ψήνετε στο γκριλ για 40 λεπτά . Μόλις ροδίσουν καλά σημαίνει ότι είναι έτοιμες