Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

rodakinopita

Υλικά

2Κ ελαιόλαδο
2κ καστανή ζάχαρη
1φλ αμύγδαλα φιλέ
½ κανέλα σκόνη γαρύφαλλο σκόνη 1 πρέζα
4 ροδάκινα μέτρια κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι τον χυμό του
Για τον χυλό
2Κ ελαιόλαδο
3κ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
½ φλυτζάνι αμυγδαλόγαλ
½ φλιτζάνι φαρίνα του τσαγιού κοσκινισμένο
50γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για την βάση βάζουμε σε στρογγυλό ταψί το ελαιόλαδο μαζί με την ζάχαρη και τα αμύγδαλα φιλέ και αφήνουμε στον φούρνο για περίπου 3-4 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και πασπαλίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Στρώνουμε τις φέτες ροδάκινου στο ταψί την μία δίπλα στην άλλη. Για τον χυλό βάζουμε το ελαιόλαδο την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, συνεχίζουμε να χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν. Προς το τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τον πηχτό χυλό επάνω στις φέτες ροδάκινου στο ταψί, ισιώνουμε με σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά . Αφού ψηθεί βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και την αναποδογυρίζουμε σε στρογγυλή πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.