Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά

4 πατάτες μέτριες λίγο μακρόστενες, βιολογικής καλλιέργειας
100 γρ κειμα κοτοπουλο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 κ.γ. πάπρικα
Αλατοπίπερο και λίγο λάδι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15. Τις αδειάζετε σαν βάρκα και τις τοποθετείτε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Τη σάρκα την πολτοποιείτε με το κειμα. προσθέτετε το λάδι και τα μπαχάρια. Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάτε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. Γεμίζετε τις πατάτες και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.