Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

 

Υλικά                                                                                                              

4-5  μεγάλες μελιτζάνες χωρίς σπόρους

2 κούπες τσαγιού ψίχα ψωμιού από μπαγιάτικο

1 ξερό κρεμμύδι

 2 σκελίδες σκόρδο

1Κ ούζο ή 1κ μπέκιν πάουντερ

4Κ ελαιόλαδο+ 2Κ μαιντανός-δυόσμος

1 κούπα τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε 2-3 κομμάτια  και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.  Τις στραγγίζουμε ελάχιστα και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με την ψίχα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Τα αλέθουμε όλα μαζί καλά να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ούζο ή το μπείκιν πάουντερ, το τριμμένο τυρί, τον ψιλοκομμένο μαιντανό ή δυόσμο, αλάτι –πιπέρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ζυμώνουμε το μείγμα μας.  Θέλουμε να έχουμε μια σφικτή ζύμη που να πλάθεται.  Βάζουμε  για πολύ λίγο στο ψυγειό και ξεκινάμε να πλάθοθμε τους μελιτζανοκεφτέδες.  Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.  Τοποθετούμε τους μελιτζανοκεφτέδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά . Είναι έτοιμοι για σερφίρισμα  μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω τους τριμμένο τυρί και απολαύστε!