Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

xalvas


Υλικά :

•    200γρ. ζάχαρη
•    200γρ. σιμιγδάλι χονδρό
•    400ml γάλα φρέσκο
•    100 γρ. κουκουνάρια
•    Κανέλα


Eκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε για 5-6 λεπτά σε  χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.
Το σκεπάζουμε και κατά διαστήματα ανακατεύουμε για περίπου 40 λεπτά.
Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει και πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Πασπαλίζουμε με κανέλα ή στολίζουμε με μαριναρισμένα φρούτα.