Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

beef 2                         

Υλικά

300 γρ βοδινό σε κύβους
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 Κ καστανή ζάχαρη
2 Κ μπραντι
½ φλ ξηρό λευκό κρασί
2 Κ κορν φλουρ
1 κ γλυκιά πάπρικα
½ φλ κρέμα φυτική ή σόγια
300 γρ μανιτάρια κομμένα
2 κρεμμύδια φρέσκια κομμένα μικρά
1 Κ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, έπειτα προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Βάζετε το μπραντι, το κρασί και τα μανιτάρια και αφήνετε να πάρουν μια βράση, έπειτα βάζετε το βοδινό, το κορν φλουρ και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά. Αφού σβήσετε τη φωτιά προσθέτε την πάπρικα και το τη κρέμα και αφήνετε για 5 λεπτά στο ζεστό μάτι.

Σερβίρετε με κινόα ή κεχρί

310 θερμίδες στο φλιτζάνι

Αλεξία Ποταμίτου
Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος