Potamitis Logo
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

rizi_arakas


Υλικά ( 6 μερίδες ):

•    500γρ. ρύζι για πιλάφι
•    500γρ. καθαρισμένο αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
•    300γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
•    5 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
•    1 κοφτή κουταλιά αλάτι
•    ½ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
•    1κουτ. του γλυκού πάπρικα
•    5 σταγόνες ταμπάσκο
•    2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
•    2 κουτ. της σούπας μαλακή μαργαρίνη


Eκτέλεση:

Βάζετε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί το λάδι με την μαργαρίνη. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τα μπαχαρικά και αφήνετε να σοταριστούν 5 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά και πέντε γεμάτα φλιτζάνια νερό και τα αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά. Τέλος προσθέστε το ρύζι και το αφήνετε να βράσει 15 ακόμα λεπτά  ή τόσο ώστε να γίνει όσο εσείς προτιμάτε.


Σύσταση μιας μερίδας:

Θερμίδες: 450
Λίπος: 8.0γρ.
Υδατάνθρακες: 82.3γρ.
Xοληστερίνη:0mg
Πρωτεΐνες: 12.5γρ.