Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

fakes

Υλικά
• 11/2 φλ νερό
• ¼ φλ κόκκινη φακή (150γρ)
• 4 καρρότα
• 4Κ γάλα καρύδας ή 2Κ γιαούρτι
• 2Κ ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1Κ κύμινο
• 1Κ κιτρινόριζα (τουρμερικ)
• 1κ μουστάρδα σκόνη
• Αλάτι/πιπέρι
• 1φλ φασόλια άσπρα (βρασμένα)
• 1 χούφτα μανιτάρια
• 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Κόβετε τα καρότα και τα βάζετε στο φύρνο αφού τα ραντίσετε με ελαιόλαδο.
Καθαρίστε το σκόρδο και βάλτε το με τα καρότα. Αφήστε να ψηθούν για 20-25 λεπτά , μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε τις φακές να βράσουν για 30 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακές.
Βάλτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το κύμινο, το τουρμερικ, τη μουστάρδα και ψήστε για 5 λεπτά.
Στο μπλέντερ βάζετε τις φακές, τα καρότα, το σκόρδο και τα καρυκέυματα απο το τηγάνι και το νερό. Προσθέτετε το γάλα καρύδας ή το γιαούρτι ή άλλο γάλα και πολτοποιείτε.
Αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε νωρίτερα βάζετε τα μανιτάρια και τα ψημένα φασόλια με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά.
Τα ρίχνετε απο πάνω απο τη σούπα και απολαμβάνετε.