Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

recipe main memomakarona gemista site

Υλικά
• ¾ φλ ελαιόλαδο
• 2κ κονιάκ
• Ξύσμα φλούδας απο 1/2 πορτοκάλι
• Ξύσμα φλούδας απο 1/2 λεμόνι
• 1κ κανελογαρύφαλλα
• 500γρ αλεύρι βρώμης
• 18 φοινίκια
• 80γρ φυστικοβούτυρο
• ½ φλ χυμό πορτοκάλι
• 2κ baking powder
• 1κ μαγειρική σόδα
• ¼ φλ μέλι

Εκτέλεση
Μετρούμε και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Βάζουμε τα φοινίκια στο μπλέντερ χωρίς το κουκούτσι, και τα χτυπάμε καλά.
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (βρώμη, baking powder, μαγειρική σόδα, κανελογαρύφαλλα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσμα λεμονιού) και ανακατεύουμε.
Στο ίδο μπόλ βάζουμε τα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, κονιάκ, φυστικοβούτυρο, τα φοινίκια, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι και ενώνουμε με τα στερεά.
Η ζύμη είναι έτοιμη.
Αν το φυστικοβούτυρο είναι σκληρό ίσως είναι καλύτερα να το βάλετε στο μπλέντερ πρώτα.
Πλάθετε μικρά οβάλ μπισκοτάκια και τα ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.
Μπορείτε να φτιάξετε και σιρόπι αν θέλετε έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα.