Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

599b17df7e98daf72f8f27e54c0f91e7

Υλικά για την βάση
• 5 μήλα
• Χυμό απο 2 πορτοκάλια
• 100γρ σταφίδες
• Βανίλα
• 1κ κανέλα
• 1κ Τζίντζερ
• 100μλ μέλι

Για το topping
• 200γρ βρώμη
• 200γρ αμύγδαλα αλεμένα
• 5 φοινίκια (στο μπλέντερ)
• 2Κ φυστικοβούτυρο
• 2Κ μέλι
• 1κ Κονιάκ
• Ξύσμα πορτοκάλι

Eκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζετε τα φρούτα, το χυμό, το μέλι, την κανέλα, το τζίντζερ και τις σταφίδες και ψήνετε για 20-30 λεπτά. Μέχρι να εξαφανιστεί το υγρό. Την ίδια ώρα αναμυγνείετε τη βρώμη, με τα σπασμένα αμύγδαλα, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, τα φοινίκια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα ταψί βάζετε απο κάτω τα φρούτα και απο πάνω το μείγμα βρώμης.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.