Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

axnista-laxanika


Υλικά για δύο άτομα:

•    250γρ. πατάτες
•    200γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
•    150γρ καρότα
•    1 ½ κουτ. βούτυρο
•    1 μικρό πράσο
•    50ml ζωμό λαχανικών
•    Αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση:

1.    Αφού πλύνετε τις πατάτες και τα καρότα τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε φέτες πάχους ½ εκ. Ξεπαγώστε τα φασολάκια και κόψτε τα κατά μήκος.
2.    Καθαρίστε το πράσο αφαιρώντας πρώτα τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και  ένα  μέρος από τα πράσινα.  Πλύνετε το πράσο, κόψτε το σε λεπτές ροδέλες και ρίξετε το σε μία κατσαρόλα με το βούτυρο και  αφήστε το  μέχρι να μαραθεί ανακατεύοντας προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά.
3.    Προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα, τα φασολάκια και σοτάρετε. Ρίξτε λίγο αλάτι, αρκετό πιπέρι και περιχύστε τα με το ζεστό ζωμό και μόλις τα λαχανικά αρχίσουν να βράζουν σκεπάστε την κατσαρόλα και ολοκληρώστε το ψήσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε μόνο κουνώντας λίγο την κατσαρόλα.

Σερβίρονται  χλιαρά.

Θερμίδες ανά μερίδα: 211

Χρόνος εκτέλεσης : 50 λεπτά