Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

636081311159805027

Υλικά
• 2Κ ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• 1 καρότο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Λίγο πράσο
• 150γρ μανιτάρια
• ½ φλ φακές
• ½ φλ κινόα (πολτοποιημένες)
• 100μλ κόκκινο κρασί
• 900μλ νερό + ζωμό λαχανικών
• 1/2 φλ ντομάτες
• 1Κ καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
• Αλάτι/Πιπέρι

Για τις πατάτες απο πάνω
5-6 μεγάλες πατάτες
2Κ ελαιόλαδο
100μλ γάλα
50γρ τυρι/χαλλούμι

Εκτέλεση
Κόβετε τα λαχανικά και τα ψήνετε στο ελαιόλαδο βάζοντας πρώτα το κρεμμύδι, μετά το καρότο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τελευταία τα μανιτάρια.
Ψήνετε για 4-5 λεπτά και βάζετε το κρασί και το ζωμό λαχανικών .
Την ίδια ώρα βάζετε το κινόα και ψήνετε για 15 λεπτά.
Προτιμήστε να βράσετε τις φακές ξεχωριστά.
Προσθέστε τις ψημένες φακές στο κινόα και βάζετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη.
Προσθέστε κι άλλο νερό αν χρειάζεται.
Προσθέστε αλάτι/πιπέρι και ψήνετε μέχρι να μην έχει άλλα υγρά.
Στο μεταξύ βράστε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες, φτιάξτε το πουρέ (πατάτες, γάλα και ελαιόλαδο, αλάτι)
Σε ένα ταψί βάζετε απο κάτω με το κινόα, φακές, λαχανικά και απο πάνω τις πατάτες και ψήνετε στο φούρνο.